STEENPARKET

steenparket

Wie op zoek is naar steenparket, vindt bij ons zeker zijn gading. De laatste jaren vindt de keramische imitatie van parket meer en meer zijn ingang. Een imitatie van alle soorten hout is namelijk perfect mogelijk op keramische tegels. De tegels hebben de uitstraling van natuurlijk hout, maar bieden in tegenstelling tot parket een aantal belangrijke voordelen:

  • slijtvast
  • vlekbestendig
  • bestand tegen vocht
  • combinatie met vloerverwarming mogelijk

Dit is dan ook de ideale vloer voor druk belopen ruimtes zoals badkamers en douches. Ze zijn tevens gemakkelijk in onderhoud en bestand tegen alle zuren. Met steenparket beschik je dus over al het onderhoudsgemak van een keramische tegel, maar toch geniet je van de gezelligheid van hout. Er zijn tal van verschillende texturen, afmetingen en prints mogelijk. Of je nu een klassiek of hedendaags interieur verkiest: steenparket past binnen elke stijl.

Waarom kiezen voor steenparket?

Steenparket past in elk interieur

Kiest u graag voor een warme, natuurlijke houtlook die nauwelijks te onderscheiden is van echt parket? Hout heeft een karakteristieke uitstraling, die u volledig kan inzetten om uw smaak weer te geven.

Er zijn heel wat verschillende formaten en afwerkingen beschikbaar. De dimensies van planken kunnen de sfeer in je huis immers enorm beïnvloeden. Lange, brede planken kunnen de ruimte bijvoorbeeld optisch verlengen.

Steenparket is veel makkelijker te onderhouden dan doorsnee parket

Een vloer moet bestand zijn tegen kinderen, huisdieren, ongelukjes en feesten. Dat is vaak niet het geval bij parket, maar bij steenparket kan u van uw interieur genieten zonder zorgen. Het is slijtvast en krasvast: na jaren intensief gebruik is de vloer nog steeds even mooi. Bovendien verkleurt uw vloer ook niet door zonlicht.

Ook in onderhoud biedt het tal van voordelen. Impregneren, schuren of waxen, zoals bij een houten vloer, hoeft immers niet meer te gebeuren. Keramisch parket werkt niet, kraakt niet en scheurt niet, waardoor het de ideale oplossing is als u op zoek bent naar een houtlook zonder de nadelen van parket.

Steenparket kan worden ingezet voor allerlei toepassingen

U kan steenparket gebruiken op wanden en plafonds. Daarnaast leent het zich ook perfect voor uw badkamer, wc of keuken, aangezien het vochtbestendig is.

Wil u graag van het warme gevoel van vloerverwarming genieten? Ook dat is geen enkel probleem!

Keramiek en steenparket

Soorten steenparket

Keramische tegels met houtlook worden gemaakt op basis van ultramoderne productietechnieken. Daardoor zijn ze nauwelijks van hun houten equivalent te onderscheiden. Aan het oppervlak van de tegel wordt naast een print ook een voelbare houtstructuur aangebracht, waardoor de tegel zelfs meer gelijkenissen treft met hout dan pakweg laminaat, dat gekenmerkt wordt door een glad oppervlak.

Het aanbod in steenparket neemt voortdurend toe. U kan kiezen voor verschillende houtmotieven, zoals eik, beuk, kers en tropisch hardhout. Daarnaast zijn er tal van formaten beschikbaar. De meest populaire formaten bestaan uit een lengte van 90 centimeter en een breedte van 15, 22 of 60 centimeter. Die kunnen in allerlei patronengeplaatst worden, zoals een visgraat- of halfsteenverband. U kan ze ook combineren met vierkante tegels voor een bijzonder effect.

Steenparketimage

Geïnteresseerd in steenparket? In onze toonzaal kan u een ruim aanbod vinden.

Bekijk de toonzaal Contacteer ons

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan een van onderstaande artikels:

Keramiek Op Maat

Keramiek op maat

In ons atelier verzagen we keramische platen van 1 meter op 3 meter zodat u kan kiezen voor prachtige realisaties op maat.

Lees het artikel >>

Dunne Keramische Tegels

Dunne Keramische Tegels

Dunne keramische tegels hebben een dikte van 3,5 tot 6 millimeter.

Lees het artikel >>

Tegels Woonkamer

Tegels Woonkamer

Keramische tegels bieden tal van voordelen: ze zijn makkelijk te onderhouden, passen in elke ruimte en voor elke smaak.

Lees het artikel >>