Wil u graag parket in de keuken plaatsen? In dat geval is het zeker interessant om advies in te winnen bij een specialist zoals Tamsin. Er zijn namelijk twee belangrijke opties: de keuze voor een originele parketvloer, of een parkettegel in keramiek. Beide hebben ze erg verschillende kenmerken, die we graag voor u op een rijtje zetten.

Waarom kiezen voor een keuken in parketlook?

Een tegel in parketlook is bijzonder eenvoudig te onderhouden

Keramische tegels zijn makkelijk te reinigen en waterdicht. Door de meerlagige structuur is de vloer immuun voor veranderingen in luchtvochtigheid, waardoor ze de ideale keuze zijn in de keuken.

Hout biedt een zekere warmte en zorgt voor een gezellige sfeer, maar is ook verkrijgbaar in een imitatie bij keramische tegels. Het verschil is nauwelijks waar te nemen en doordat de tegels slijtvast en krasvast zijn, is de vloer na jaren intensief gebruik nog steeds prachtig.

Parket is behoorlijk onderhoudsintensief: het is belangrijk dat uw vloer regelmatig behandeld wordt, bijvoorbeeld door te impregneren, schuren of waxen. Dit nadeel ervaart u niet bij een tegel in parketlook, dat niet kraakt of scheurt en voldoende gereinigd wordt bij een gewone schoonmaakbeurt.

Parket past bij elke keuken

 

Ook wij zijn grote fan van de warme, natuurlijke houtlook met zijn karakteristieke uitstraling. Deze past in tal van stijlen, doordat er verschillende formaten en afwerkingen beschikbaar zijn. U kan kiezen voor lange, smalle planken, of juist een tegelmotief. Ook op vlak van structuur en afwerking zijn er heel wat mogelijkheden: olie- of lakafwerking, satijn- of matlak – wij kunnen u ondersteunen bij de juiste keuze.

Tegels in parketlook bieden zeker even veel mogelijkheden: ze worden geproduceerd volgens de nieuwste productietechnieken en vervaardigd uit de beste grondproducten. Of u nu van glas, antislip, matte of zijdeglansafwerkingen houdt: kom zeker eens langs in onze toonzaal om de verschillende opties te ontdekken.

Gebruik een tegel in parketlook waar u maar wenst

 

Een tegel in parketlook kan u gemakkelijk gebruiken op wanden en plafonds, waardoor u  uw beoogde stijl volledig kan doortrekken. Het leent zich ook perfect voor uw badkamer, wc of keuken, aangezien het vochtbestendig is. Ook wanneer u graag voor vloerverwarming kiest, kan keramisch parket probleemloos geplaatst worden. Het leent zich dus voor tal van toepassingen!

 

Soorten parket in de keuken

Zoals hierboven al werd vermeld, zijn er talloze variaties mogelijk – zowel op vlak van een gewone parketvloer als bij keramisch parket.

Pergo-parket

In ons parketgamma vindt u Pergo-parket terug, dat de unieke uitstraling van hout volledig vertegenwoordigt. Dankzij de knopen en nerven krijgt uw vloer een unieke, luxueuze uitstralingen. Pergo heeft een ruim gamma, waardoor u snel en eenvoudig de vloer vindt die in uw interieur past.

Listone Giordano

Kiest u graag voor Italiaans design? Dan is Listone Giordano absoluut een interessante keuze! Zowel traditionele luxe als samenwerkingen met hedendaagse ontwerpen maken deel uit van het gamma. Kom dit dus zeker ontdekken in onze toonzaal.

Veligna Floors

Ten slotte stellen we u ook graag Veligna Floors voor: een Belgische fabrikant die meerlaagse parketvloeren van Europese eik en berk produceert. Opnieuw zijn deze verkrijgbaar in tal van diktes, breedtes en afwerkingen.

Meer weten?

Contacteer ons gerust voor meer informatie, wij helpen u met veel plezier.