mozaïektegels badkamer

In de oudheid werd mozaïek al als vloerbekleding gebruikt. Kleurrijke mozaïektaferelen kon je reeds vinden bij de Grieken en Romeinen in hun villa’s. Niet enkel in de oudheid, maar ook tegenwoordig is mozaïek een populaire bekleding voor zowel klassieke als moderne interieurs – en meer specifiek de keuken.

Mozaïek bestaat ondertussen in verschillende vormen en (in nog veel meer) kleuren. We sommen deze hieronder op, en leggen ook uit hoe deze specifiek past binnen de keuken. Verschillende soorten hebben immers andere eigenschappen en dus andere voordelen!

Soorten mozaïektegels keuken

Glasmozaïek

Glasmozaïek bestaat uit kleine tegeltjes die gemaakt worden van glas. Qua formaat gaan deze meestal van 1×1 tot 5×5. De keuze qua vorm is zeer divers van zeshoekig, rechthoekig tot grillig.

Glasmozaïek heeft ook als voordeel dat het beschikbaar is in een brede waaier van kleuren. Deze kunnen dan ook vlak zijn, of zelfs met een tekening. Op die manier worden de mogelijkheden eindeloos!

Het kan perfect gebruikt worden als sfeermaker voor de wandbekleding van de keuken. Warme dampen, vocht en vlekken hebben ook geen impact.

Marmermozaïek

Marmermozaïek bestaat uit verschillende soorten natuursteen. Deze kunnen allemaal verwerkt worden met bijvoorbeeld glanzende, ruwe of matte uitvoeringen.

Let wel op om marmermozaïek in de keuken te gebruiken! Natuursteen is een product dat sowieso een specifiek onderhoud vraagt – dus al zeker in een veeleisende ruimte als uw keuken. Met de juiste onderhoudsproducten moet u dit er echter niet van weerhouden om deze soort mozaïek te gebruiken.

Keramisch mozaïek

Keramisch mozaïek zijn kleine stukjes keramiek die verwerkt worden tot mozaïek. Hierdoor is deze dus in allerhande kleuren, vormen, formaten en afwerkingen te verkrijgen. Een tip: van sommige keramische tegels kan men ook dezelfde mozaïek verkrijgen. Dit zorgt voor een zeer harmonieus geheel als je deze zowel als wand- als vloertegel gebruikt!

Keramiek is van nature bestand tegen water en is dus zeker te gebruiken in de keuken. Het is niet alleen bestand tegen water, maar ook kleurvast, vlek- en krasbestendig.

 

Overtuigd van mozaïektegels in uw keuken?

Om een beter beeld te scheppen, bent u steeds welkom in onze toonzaal. Daar kunt u de verschillende afwerkingen en kleuren komen bekijken, wij maken met u de juiste combinaties voor uw ruimte en geven u gepersonaliseerd stijladvies.