mozaïektegels badkamer

In de oudheid werd mozaïek al als vloerbekleding gebruikt. Kleurrijke mozaïektaferelen kon je reeds vinden bij de Grieken en Romeinen in hun villa’s. Niet enkel in de oudheid, maar ook tegenwoordig is mozaïek een populaire bekleding voor zowel klassieke als moderne interieurs – en meer specifiek de badkamer.

Mozaïek bestaat ondertussen in verschillende vormen en (in nog veel meer) kleuren. We sommen deze hieronder op, en leggen ook uit hoe deze specifiek past binnen de badkamer. Verschillende soorten hebben immers andere eigenschappen en dus andere voordelen!

SOORTEN MOZAÏEKTEGELS BADKAMER

GLASMOZAÏEK

Glasmozaïek bestaat uit kleine tegeltjes die gemaakt worden van glas. Qua formaat gaan deze meestal van 1×1 tot 5×5. De keuze qua vorm is zeer divers van zeshoekig, rechthoekig tot grillig.

Van plan om glasmozaïek te gebruiken in uw badkamer? Gelijk heeft u! Glasmozaïek heeft een elegant design, en is resistent tegen vocht en vlekken. Deze soort heeft ook een soort “lumineus” effect: licht wordt gereflecteerd en niet geabsorbeerd – behalve bij de echte zwarte kleuren – wat een uniek effect geeft.

Aan de andere kant is glasmozaïek niet zo makkelijk te plaatsen, en schakelt u best een stielman in. Ook is het een breekbaar materiaal als u bijvoorbeeld zware scherpe dingen erop zou laten vallen. We raden daarom glasmozaïek niet aan. Het kan ook wel glad zijn als het als vloertegel gebruikt wordt.

Deze nadelen wegen volgens ons echter wel niet op tegen de unieke uitstraling die het met zich meebrengt!

 

MARMERMOZAÏEK

Marmermozaïek bestaat uit verschillende soorten natuursteen. Deze kunnen allemaal verwerkt worden met bijvoorbeeld glanzende, ruwe of matte uitvoeringen.

Deze soort kan gebruikt worden voor een zeer trendy uiterlijk van uw badkamer. Combineer marmermozaïek met grootformaat tegels of maatwerk uit keramische platen.

Let wel op dat u uw natuursteen met een waterafstotend product behandelt zodat er geen kleurverlies optreedt.

 

KERAMISCH MOZAÏEK

Keramisch mozaïek zijn kleine stukjes keramiek die verwerkt worden tot mozaïek. Hierdoor is deze dus in allerhande kleuren, vormen, formaten en afwerkingen te verkrijgen

Keramiek is in het algemeen bestand tegen water, kleurvast én het is kras- en vlekbestendig. Daarom is dit soort materiaal perfect geschikt voor bijvoorbeeld de afwerking van inloopdouches of andere natte cellen of afwerkingen in het interieur.

 

OVERTUIGD VAN MOZAÏEKTEGELS IN UW BADKAMER?

Om een beter beeld te scheppen, bent u steeds welkom in onze toonzaal. Daar kunt u de verschillende afwerkingen en kleuren komen bekijken, wij maken met u de juiste combinaties voor uw ruimte en geven u gepersonaliseerd stijladvies.