Keramisch mozaïek zijn kleine stukjes keramiek die verwerkt worden tot mozaïek. Zo bekomt men de typische mozaïek-look met een keramisch materiaal. Deze zijn beschikbaar in allerhande formaten, kleuren, vormen en afwerkingen zoals marmer en -natuursteen look, metaal effect, antislip …

Van sommige keramische tegels kan men ook dezelfde mozaïek verkrijgen. Hierdoor kan je een harmonieus geheel maken binnen je interieur, in zowel vloer- als wandtegel. Wanneer je slechts 1 soort tegel moet gebruiken, creëer je een uniek rustig geheel in de ruimte.

Daarbovenop is deze keramische mozaïek zeer makkelijk in onderhoud, en behoud deze goed zijn kleur. Enkele voorbeelden kan je hieronder vinden:

 

PLAATSING VAN KERAMISCH MOZAÏEK

De plaatsing van keramische mozaïek is een specialisatie op zich. Hierbij worden kleine stukjes keramiek verwerkt tot mozaïek en gekleefd op netjes. Hierdoor wordt de keramiek gemakkelijker plaatsbaar.

Er is ook een alternatief mogelijk voor de plaatsing van mozaïek binnen de keramische materialen – en deze brengt meteen een andere look met zich mee. Keramische tegels kunnen zo ingezaagd worden, in vierkante of langwerpige vormen, zodat bij het opvoegen de tegel een mozaïek-look verkrijgt. Echter is er wel een verschil in resultaat in vergelijking met echte mozaïek op netjes.

 

IN WELKE RUIMTES GEBRUIK JE BEST KERAMISCH MOZAÏEK?

Keramiek is de ideale afwerking voor inloopdouches en andere natte cellen of afwerkingen in het interieur. In tegenstelling tot natuursteen, is keramiek in het algemeen bestand tegen water, is het kleurvast en vlek- en krasbestendig. Hierdoor behoudt de douche langer zijn uitzicht na plaatsing!

 

OVERTUIGD VAN KERAMISCHE MOZAÏEK?

Lijkt keramische mozaïek wel iets voor u? Of bent u op zoek naar een andere soort mozaïektegels, of misschien zelfs bijvoorbeeld gewone keramische tegels of parket?

Om een beter beeld te scheppen, bent u steeds welkom in onze toonzaal. Daar kunt u de verschillende afwerkingen en kleuren komen bekijken, wij maken met u de juiste combinaties voor uw ruimte en geven u gepersonaliseerd stijladvies.

Heeft u iets specifiek op het oog? Vraag dan vrijblijvend uw offerte aan.