Glasmozaïek bestaat uit kleine tegeltjes die gemaakt worden van glas. Qua formaat gaan deze meestal van 1×1 tot 5×5. De keuze qua vorm is zeer divers van zeshoekig, rechthoekig tot grillig.

Ben je op zoek naar een brede waaier aan kleuren? Dan zit je sowieso goed bij glasmozaïek. Deze is namelijk beschikbaar in een zeer uitgebreid kleurenpallet. Daarbovenop zijn er ook verschillende mengelingen en tekeningen mogelijk. Alles kan gemixt en gematched worden, waardoor de keuzes bijna eindeloos zijn. Enkele voorbeelden kan je hieronder al vinden:

 

PLAATSING VAN GLASMOZAÏEK

De plaatsing is een specialisatie op zich. De kleine stukjes glas worden gekleefd op een net of papier. Op deze manier bekomt men matjes van ongeveer 30×30, waardoor de mozaïek gemakkelijker plaatsbaar is.

Dit is zeker een pluspunt voor bepaalde toepassingen zoals afgeronde hoeken, randen en gebogen oppervlakken. Denk maar aan zitbanken in een wellness-ruimte, of de randen van een zwembad bijvoorbeeld!

IN WELKE RUIMTES GEBRUIK JE BEST GLASMOZAÏEK?

Glasmozaïek beperkt zich niet alleen tot het bekleden van wanden in zwembaden, maar is ook  een sfeermaker voor de vloer -en /of wandbekleding  van uw badkamer, inloopdouche, toilet of keukenwand. Het kan perfect geplaatst worden als accentmuur, gecombineerd  met  grootformaattegels, en is ideaal voor het uitwerken van zitbanken en nissen in wellness-ruimtes, hamams, stoomdouches  en dompelbaden.

Glasmozaïek kan dus perfect gebruikt worden in vochtige ruimtes, en zal gegarandeerd zijn origineel kleur zeer lang behouden. Een sterk voordeel ten opzichte van andere kleurrijke materialen die vaak gebruikt worden in badkamers en douches.

Enkele ruimtes waar we glasmozaïek gebruikt hebben kan je hieronder zien:

 

OVERTUIGD VAN GLASMOZAÏEK?

Lijkt deze soort mozaïek wel iets voor u? Of bent u op zoek naar een andere soort mozaïektegels, of misschien zelfs bijvoorbeeld natuursteen of parket?

Om een beter beeld te scheppen, bent u steeds welkom in onze toonzaal. Daar kunt u de verschillende afwerkingen en kleuren komen bekijken, wij maken met u de juiste combinaties voor uw ruimte en geven u gepersonaliseerd stijladvies.

Heeft u iets specifiek op het oog? Vraag dan vrijblijvend uw offerte aan.