MOZAÏEKTEGELS BADKAMER

Badkamer - douchewand in de natuursteen, detail

In de oudheid werd mozaïek al als vloerbekleding gebruikt. Kleurrijke mozaïektaferelen kon je reeds vinden bij de Grieken en Romeinen in hun villa’s. Niet enkel in de oudheid, maar ook tegenwoordig is mozaïek een populaire bekleding voor zowel klassieke als moderne interieurs – en meer specifiek de badkamer.

Mozaïek bestaat ondertussen in verschillende vormen en (in nog veel meer) kleuren. We sommen deze hieronder op, en leggen ook uit hoe deze specifiek past binnen de badkamer. Verschillende soorten hebben immers andere eigenschappen en dus andere voordelen!

SOORTEN MOZAÏEKTEGELS BADKAMER

GLASMOZAÏEK

Glasmozaïek bestaat uit kleine tegeltjes die gemaakt worden van glas. Qua formaat gaan deze meestal van 1×1 tot 5×5. De keuze qua vorm is zeer divers van zeshoekig, rechthoekig tot grillig.

Van plan om glasmozaïek te gebruiken in uw badkamer? Gelijk heeft u! Glasmozaïek heeft een elegant design, en is resistent tegen vocht en vlekken. Deze soort heeft ook een soort “lumineus” effect: licht wordt gereflecteerd en niet geabsorbeerd – behalve bij de echte zwarte kleuren – wat een uniek effect geeft.

Aan de andere kant is glasmozaïek niet zo makkelijk te plaatsen, en schakelt u best een stielman in. Ook is het een breekbaar materiaal als u bijvoorbeeld zware scherpe dingen erop zou laten vallen. We raden daarom glasmozaïek niet aan. Het kan ook wel glad zijn als het als vloertegel gebruikt wordt.

Deze nadelen wegen volgens ons echter wel niet op tegen de unieke uitstraling die het met zich meebrengt!

Glasmozaiek

MARMERMOZAÏEK

Marmermozaïek bestaat uit verschillende soorten natuursteen. Deze kunnen allemaal verwerkt worden met bijvoorbeeld glanzende, ruwe of matte uitvoeringen.

Deze soort kan gebruikt worden voor een zeer trendy uiterlijk van uw badkamer. Combineer marmermozaïek met grootformaat tegels of maatwerk uit keramische platen.

Let wel op dat u uw natuursteen met een waterafstotend product behandelt zodat er geen kleurverlies optreedt.

Mozaïek-in-marmer

KERAMISCH MOZAÏEK

Keramisch mozaïek zijn kleine stukjes keramiek die verwerkt worden tot mozaïek. Hierdoor is deze dus in allerhande kleuren, vormen, formaten en afwerkingen te verkrijgen

Keramiek is in het algemeen bestand tegen water, kleurvast én het is kras- en vlekbestendig. Daarom is dit soort materiaal perfect geschikt voor bijvoorbeeld de afwerking van inloopdouches of andere natte cellen of afwerkingen in het interieur.

Geïnteresseerd in mozaïektegels voor uw badkamer? In onze toonzaal kan u een ruim aanbod vinden.

Bekijk de toonzaal Contacteer ons

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan een van onderstaande artikels:

Groot Formaat Tegels

groot-formaat-tegels

Tegenwoordig wordt 60 bij 60 centimeter de norm, maar zijn zelfs tegels in een nog groter formaat beschikbaar.

Lees het artikel >>

Het Ideale Keukenblad

keukenblad

Het perfecte keukenblad doet meer dan enkel er goed uitzien – ze moet ook passen binnen je levensstijl.

Lees het artikel >>

Vloertegels in je Badkamer

vloertegels badkamer

Wanneer u op zoek bent naar vloertegels in de badkamer, zijn keramische tegels een uitstekende keuze.

Lees het artikel >>