Parketmerk in de kijker: Listone Giordano

listone giordano

Wie is Listone Giordano?

Listone Giordano is een Italiaanse parketfabriek die behoort tot de absolute top en uitsluitend Franse eik gebruikt. Deze wordt ontgonnen uit een eigen bos in Fontaines, Frankrijk en gedurende dat proces vormt ecologie en respect voor het milieu een bijzonder belangrijk aspect.

Het parket wordt al van in in de fabriek zorgvuldig behandeld met solventvrije en ecologische olie of vernis, waardoor het bij plaatsing legklaar is. Voor het onderhoud volstaat een natuurlijke en milieuvriendelijke zeep van Listone Giordano.

Naast een zeer uitgebreide keuze in meerlaags parket, springen ook de samenwerkingen met hoogstaande Italiaanse interieurontwerpers in het oog. Dit merk heeft duidelijk aandacht voor design met asymmetrische, afgeronde vormen en legpatronen, waarbij uw interieur een exclusieve uitstraling krijgt.

Listone Giordano

Waarom kiezen voor parket van Listone Giordano?

Listone Giordano biedt u de kans om voor hout te kiezen in élke kamer (ook badkamers en keukens!)

Echte houten vloeren waren lange tijd onmogelijk in badkamers en keukens te gebruiken, waarbij de vochtige omgeving en het water kloven en krimpend hout veroorzaakte. Dankzij Listone Giordano kan je deze interieurtrend in elke kamer doortrekken, doordat de bovenlaag uit hoogwaardig hardhout bestaat, ondersteund door een meerlagige structuur die de vloer immuun maakt voor veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Het materiaal is zelfs zo stabiel dat het gecombineerd kan worden met vloerverwarming, zodat iedereen het plezier kan ervaren om blootsvoets in huis te lopen.

listone giordano

Listone Giordano selecteert enkel hout van de hoogste kwaliteit

Dankzij de baanbrekende techniek die gebruikt wordt om deze houten vloeren te realiseren, zijn stabiliteit, precisie, schoonheid en respect voor de omgeving gegarandeerd. De technologische innovatie zit vooral in de meerlagige ondersteuning van berk, die samen met de transversale incisies en micrometrische verbindingen voor een uiterst stabiele vloerbedekking zorgen, die niet krom trekt door veroudering.

Naast de unieke behandeling van de materialen, speelt ook de strenge selectie van de grondstoffen een bijzonder belangrijke rol. Hoewel elke houtsoort verschillende fysische eigenschappen bezit, wordt de optimale hardheid voor de toepassing ervan gegarandeerd.

listone giordano

Listone Giordano draagt ecologie hoog in het vaandel

In de bossen van Bourgondië, waar het hout van Listone Giordano wordt ontgonnen, wordt al meer dan honderdtachtig jaar een beleid gehanteerd om bomen te registreren, nummeren en te controleren, zodat een graduele toename in het bomenlandschap mogelijk wordt.

Verantwoordelijk omgaan met natuurlijke middelen is dus erg belangrijk voor het bedrijf: de oorsprong van grondstoffen wordt nauwkeurig nagegaan en doorheen het volledige productieproces opgevolgd. Deze aanpak draagt bij tot de creatie van duurzame producten.

listone giordano

Soorten parket van Listone Giordano

Classica

In deze klassieke collectie wordt de traditionele ‘ancienne’-plaatsingsmethode weer tot leven gebracht. Met oude, houten vloeren die verschillen in lengte en breedte en door elkaar worden gebruikt, kan u genieten van een nieuwe interpretatie van bijzondere designs, afgewerkt met natuurlijke thermische behandelingen en hoogwaardige oliën. Deze zijn ook verkrijgbaar in grote formaten.

Atelier

Op zoek naar een vloer met een uniek verhaal? Deze eiken vloer wordt bewerkt met ambachtelijke producten zodat het materiaal een unieke uitstraling krijgt.

Genius

Voor wie nog een stap verder wil gaan, is de ‘Genius’-collectie zeker een optie. De klassieke houten vloer wordt hier volledig herdacht door Italiaanse designers die behoren tot de absolute top. Esthetische idealen worden aangescherpt met ultramoderne interpretaties, die ook voldoen aan een ecologische aanpak.

Geïnteresseerd in parket van Listone Giordano? In onze toonzaal kan u een ruim aanbod vinden.

Bekijk de toonzaal Contacteer ons

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan een van onderstaande artikels:

Groot Formaat Tegels

groot-formaat-tegels

Tegenwoordig wordt 60 bij 60 centimeter de norm, maar zijn zelfs tegels in een nog groter formaat beschikbaar.

Lees het artikel >>

Het Ideale Keukenblad

keukenblad

Het perfecte keukenblad doet meer dan enkel er goed uitzien – ze moet ook passen binnen je levensstijl.

Lees het artikel >>

Vloertegels in je Badkamer

vloertegels badkamer

Wanneer u op zoek bent naar vloertegels in de badkamer, zijn keramische tegels een uitstekende keuze.

Lees het artikel >>