Bij de aankoop van vloer voor uw woning is de kleur en uitstraling van de tegels belangrijk. Er is een grote keuze uit verschillende types zoals beton, natuursteen- en marmer looks, met een matte of structuur afwerking, … Indien u geïnteresseerd bent in grote tegels, stellen wij u voor om voor keramische vloertegels 60×60 te kiezen. Dit vanwege de eindeloze keuzemogelijkheden en het gemak in onderhoud.

IS GROTER WEL BETER?

Waar u zeker rekening mee moet houden, in het kiezen van de juiste vloertegel, is het formaat van de tegel. Deze is namelijk afhankelijk van de afmetingen van de ruimte waar er dient gevloerd te worden. Het formaat 60×60 is een ideaal formaat dat kan geplaatst worden met weinig snijverlies. Uiteraard zijn kleinere formaten aan te raden, indien de ruimte de plaatsing van 60×60 tegels niet toelaat. Een aanrader is om hetzelfde formaat te laten doorlopen in de verschillende ruimtes die in elkaar overlopen. Op deze manier bekom je een rustig effect dat de woning optisch groter doet lijken.

RECHTE OF GEKARTELDE KANTEN?

Afhankelijk van de stijl van de woning of interieur zijn er tegels met rechte of gekartelde kanten. Waar rechte kanten meestal een fijnere voeg toelaten, is er bij gekartelde kanten veeleer een brede voeg gebruikt. Wanneer u dus eerder een modern of strak interieur nastreeft in uw woonst, is het aan te raden met rechte tegels te werken. Gekartelde tegels geven veeleer een rustiek uitzicht met zich mee. Ook qua dikte van de tegel zijn er veel keuzemogelijkheden. Indien u in een renovatieproject zit en graag kostenbesparend werkt, kan er vloer op vloer gewerkt worden. Hierbij kan er gewerkt worden met tegels van 3 tot 4 mm. Het meest courant is een dikte van 10mm tot 14mm, 2cm is een optie voor betegeling op plots of een normale plaatsing van terras. Kies voor de buiten bevloering altijd voor een antislip tegel.

WAT MET KLEINERE VLOERTEGELS?

Een grotere tegel geeft een verruimend visueel effect, zeker als de voegen zo klein mogelijk gemaakt worden en van een kleur zijn die aansluiten bij de kleur van de tegel. Onderschat met andere woorden het effect van de grootte van een vloertegel niet. Dit wil echter niet zeggen dat kleinere tegels geen nut meer hebben. Zoiets moet je in eerste instantie bepalen volgens de harmonie die heerst in de kamer. Als de kamer niet te druk is ingericht, dan passen kleine tegels zeker nog perfect.

KIES DE JUISTE KERAMISCHE VLOERTEGELS 60×60!

Keramische vloertegels 60×60 centimeter zijn dus al lang geen uitzondering meer. Het logische voordeel van grotere vloertegels is natuurlijk dat er minder voegen zichtbaar zijn. Hierdoor lijkt de kamer veel ruimer en kan je er sneller een gevoel van rust in krijgen.

Moest u nog met vragen zitten, aarzel dan niet om ons te contacteren, of breng een bezoek aan onze toonzaal.