Bent u geïnteresseerd in een keramisch keukenblad? Zorg er dan voor dat u goed geïnformeerd bent voor u uw aankoop maakt.

Het perfecte keukenblad doet immers meer dan enkel er goed uitzien – ze moet ook passen binnen uw levensstijl. Uw nieuw keukenblad is de plek waar het eten zal voorbereid worden, en moet dus klaar zijn om allerlei handelingen te doorstaan.

EEN KERAMISCH KEUKENBLAD: DE VOORDELEN

Een keukenwerkblad komt continu in aanraking met allerlei voedingsmiddelen en vloeistoffen die vet- en zuurhoudend zijn. Ook wordt een hete kookpot er snel even op neergezet, en wordt erin gesneden met messen en spatels wanneer de snijplankjes allemaal in de vaatwasser zitten. Door al deze redenen is de materiaalkeuze van een keukenwerkblad zeer belangrijk.

Net daarom zijn keramische platen de ideale keuze voor uw keukenaanrecht. In tegenstelling tot natuursteen en composiet is keramiek namelijk:

  • hitte-en krasbestendig: eten kan er zonder probleem op bereid worden, en zelfs chemische producten bijten niet door het materiaal heen.
  • kleurvast
  • vlekvrij
  • zeer onderhoudsvriendelijk: de plaat is proper te krijgen met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel.

Een ander voordeel van keramische platen is dat u deze kan kiezen in de look en feel die u verkiest. Volgende looks zijn allen verkrijgbaar in keramisch materiaal:

  • Natuursteenlook (waaronder verschillende soorten zoals marmer, graniet, en blauwsteen)
  • Houtlook
  • Betonlook

De afwerking van het aanrecht is volgens uw keuze. Een onderbouw spoelbak is mogelijk indien men kiest voor platen van 12mm. Bij de verwerking van 3 tot 6mm dikte raden wij vlakbouw spoelbakken aan.

Tabletten kunnen afgewerkt worden in verstek en dit in verschillende diktes. Gaat uw voorkeur eerder naar een minimalistische dunne afwerking, dan zijn 12mm platen een must.

ANDERE SOORTEN: MARMER & GRANIET

Wilt u eerst nog enkele andere materiaalsoorten bekijken? Dan stellen we nog graniet & marmer voor.

Graniet is een harde compacte natuursteen, te verkrijgen in verschillende diktes en afmetingen. Bekijk er hier meer info over.

Marmer is een kalkhoudende natuursteen en bijgevolg niet kras- en zuurbestendig. Bekijk er hier meer info over.

KIES HET JUISTE KERAMISCH KEUKENBLAD!

Een keramisch keukenblad staat centraal in een keuken, en soms zelfs gedeeltelijk in de eetkamer. Er zijn veel verschillende keuzes waarin we u hebben proberen te begeleiden.

Bekijk de verschillende mogelijkheden in onze toonzaal. Wij maken vrijblijvend een offerte volgens uw wensen.

 

Bekijk de verschillende mogelijkheden in onze toonzaal. Wij maken vrijblijvend een offerte volgens uw wensen.