Wanneer u op zoek bent naar vloertegels in de badkamer, zijn keramische tegels een uitstekende keuze. Keramische tegels zijn een geliefd materiaal in de badkamer, omdat ze makkelijk te reinigen zijn, waterdicht zijn en bovendien nog eens beschikbaar in talloze kleuren en formaten. Dankzij de meerlagige structuur is de vloer immuun voor veranderingen en luchtvochtigheid. Het is zelfs zo stabiel dat het materiaal perfect gecombineerd kan worden met vloerverwarming.

U kan bijvoorbeeld kiezen voor grootformaattegels, dunne tegels (ideaal voor renovaties) of dikke tegels. Er zijn zelfs tegels in natuursteen of parketlook beschikbaar, waardoor u zelfs kan genieten van de warmte van hout in uw badkamer, zonder de ongemakken vandien.

Lees ons artikel als u meer wil weten over steenparket.

Waarom kiezen voor vloertegels in de badkamer?

Onze vloertegels zijn goed bestand tegen vuil en water en zeer makkelijk te onderhouden

Keramische tegels zijn niet poreus en daardoor goed bestand tegen vuil. U hoeft zich geen zorgen te maken over krassen of vlekken: een mild schoonmaakproduct volstaat om uw vloer weer helemaal schoon te krijgen. Het is dan ook een zeer hygiënische oplossing, wat ideaal is voor een veelgebruikte ruimte als de badkamer.

We raden u aan om te kiezen voor cementkleurige voegen in uw badkamer, zodat alles mooi en egaal blijft.

Vloertegels in de badkamer zijn verkrijgbaar in alle formaten en kleuren

Zoals eerder aangehaald, hoeft u geen compromissen te sluiten over uw favoriete stijl: alle soorten looks zijn mogelijk met vloertegels in de badkamer. U kan daarbij kiezen voor kleine tegels (mozaïektegels) of grote badkamertegels.

Vloertegels in de badkamer worden vervaardigd van hoogwaardige materialen

Onze tegels worden geproduceerd volgens de nieuwste productietechnieken, nieuwste designs en beste grondproducten. Verkiest u glas, antislip, luxe, mat of zijdeglans? Welke stijl u ook nastreeft, u mag er gerust van zijn dat u voor een duurzame oplossing kiest, waardoor uw woonkamer nog jaren zal meegaan.

Soorten vloertegels in de badkamer

U kan makkelijk de kwaliteit van uw tegels controleren met behulp van de verschillende normeringen.

Slipweerstand

In een vochtige ruimte als een badkamer, gebruikt u best tegels met een hoge slipweerstand. Dit wordt bepaald door de oppervlakteruwheid, vuil- en slijtageweerstand. Ook het formaat van de tegel en de voeg kan een impact hebben op slipgevaar. Hoe hoger de R-waarde, hoe minder kans op slippen. Als u graag blootsvoets loopt, is er de NEN-EN-13451-1 normering, uitgedrukt in A, B, of C. Voor uw badkamervloer kiest u best een tegel die aangeduid is met B of C.

Eerste en tweede keus

Kleuren en afmetingen van tegels kunnen licht afwijken. Bij tegels van eerste keus is dit minimaal, maar kwaliteit van tweede keus hangt sterk af van de producent en de type tegel die u verkiest. Wij raden u aan om voor de hoogste kwaliteit te kiezen, zodat u jarenlang kan genieten van uw badkamer.

Ontdek snel het ruime aanbod aan vloertegels bij Tamsin!

Gigacer-tegels

Ontdek de recente Le Corbusier LCS Ceramics-collectie, gebaseerd op het polychrome kleurgebruik van de bekende architect Le Corbusier. Ook bij andere collecties wordt de designkaart getrokken, zoals bij Gigacer Krea. Ten slotte kan u ook gaan voor de strakke, moderne uitstraling van beton met Gigacer Concrete.

Cotto d’Este-tegels

Fan van natuursteen? Dan is Cotto d’Este de ideale keuze. Met prachtige nabootsingen van Belgische blauwsteen, natuurlijke hardsteen of subtiel geschakeerde, aardse natuursteen kan u kiezen voor deze stijlvolle look, zonder in te boeten aan onderhoudsgemak.

Bent u op zoek naar tegels voor uw woonkamer? Kom onze realisaties bekijken in de showroom en ontdek het uitgebreid kleurengamma. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.