Het perfecte keukenblad doet meer dan enkel er goed uitzien – ze moet ook passen binnen je levensstijl. Je nieuw keukenblad is de plek waar je je eten zal voorbereiden, en moet dus klaar zijn om allerlei handelingen te doorstaan.

Daarbovenop is een aanrechtblad soms ook een verbinding tussen twee kamers – de keuken en de eetkamer. Hoe zorg je er dan voor dat deze hierbinnen past?

De materiaalkeuze van een keukenwerkblad is zeer belangrijk, dit oppervlak komt immers rechtstreeks in aanraking met allerlei voedingsmiddelen en vloeistoffen die vet- en zuurhoudend zijn. Ook is het contact met hete kookpotten en scherpe voorwerpen, zoals messen en spatels, niet te vermijden.

UW IDEAAL KEUKENBLAD: DE VERSCHILLENDE MATERIALEN

Keukenbladen komen in alle soorten en maten, degene waar wij op gaan focussen zijn de volgende:

  • Keramiek
  • Marmer
  • Graniet

Keramisch Keukenblad

Keramische platen zijn de ideale bekleding voor keukenaanrechten. In tegenstelling tot natuursteen en composiet is keramiek namelijk:

✓ hitte-en krasbestendig
✓ kleurvast
✓ vlekvrij
✓ zeer onderhoudsvriendelijk

Een ander voordeel van keramische platen is dat u deze kan kiezen in de look en feel die u verkiest. Volgende looks zijn allen verkrijgbaar in keramisch materiaal:

  • Natuursteenlook (waaronder verschillende soorten zoals marmer, graniet, en blauwsteen)
  • Houtlook
  • Betonlook

De afwerking van het aanrecht is volgens uw keuze. Een onderbouw spoelbak is mogelijk indien men kiest voor platen van 12mm. Bij de verwerking van 3 tot 6mm dikte raden wij vlakbouw spoelbakken aan.

Tabletten kunnen afgewerkt worden in verstek en dit in verschillende diktes. Gaat uw voorkeur eerder naar een minimalistische dunne afwerking, dan zijn 12mm platen een must.

Bekijk de verschillende mogelijkheden in onze toonzaal. Wij maken vrijblijvend een offerte volgens uw wensen.

Graniet Keukenblad

Graniet is een harde compacte natuursteen, te verkrijgen in verschillende diktes en afmetingen. Door het bewerken van de steen (verzoeten, polieren, schuren, zandstralen, borstelen, …) krijgt de steen telkens een andere look.

De zijkanten kan men recht of schuin afwerken, volledig of kwart opronden, …

Graniet is redelijk vlek- en krasbestendig,  maar toch raden wij u aan de steen regelmatig te behandelen met een vlekstop en daarna regelmatig te onderhouden en ontvetten met een aangepast onderhoudsproduct.

Onderhoudsproducten voor natuursteen en keramiek zijn te verkrijgen in onze toonzaal. Wij geven u graag het juiste onderhoudsadvies.

Marmer Keukenblad

Marmer is een kalkhoudende natuursteen en bijgevolg niet kras- en zuurbestendig. Voor bepaalde afwerkingen in het interieur kan marmer echter een oplossing bieden, zoals voor bijvoorbeeld trapbekledingen, raamtabletten, haardafwerkingen, bekleding van meubels, plinten, entre-porten…

Wil je toch een marmer keukenblad? Dan moet deze onderhouden worden met specifieke producten. Een vlekstop, om de steen te beschermen tegen vocht en vlekken, en aangepaste zepen, voor het regelmatige onderhoud.

De verschillende onderhoudsproducten zijn te verkrijgen in onze toonzaal.

 

KIES HET JUISTE KEUKENBLAD!

Een keukenblad staat centraal in een keuken, en soms zelfs gedeeltelijk in de eetkamer. Er zijn veel verschillende keuzes waarin we u hebben proberen te begeleiden. Moest u nog met vragen zitten, aarzel dan niet om ons te contacteren.