Keramische tegels met een parketlook zijn vloer- of wandtegels waarbij een houtlook wordt aangebracht via digitale printtechnieken. ze zijn beschikbaar in allerhande breedtes, lengtes en formaten. Dankzij de moderne ontwikkeling- en productietechnieken zijn het bijzonder natuurgetrouwe kopieën die amper van een houten equivalent te onderscheiden zijn. Bovendien bevatten ze tal van voordelen die een originele parketvloer helaas moet ontberen.

  • Hoewel keramische tegels met een parketlook eruit zien als hout, geniet je van het onderhoudsgemak van een gewone tegelvloer.
  • Keramische tegels zijn krasvrij, ook wanneer je meubels verschuift.
  • Wanneer je een ontkoppelingsmat gebruikt, zijn ze makkelijk te combineren met vloerverwarming.
  • Waar parket en laminaat af te raden zijn in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers, is dat bij keramische tegels met een parketlook geen enkel probleem.
  • Keramische parkettegels vallen nauwelijks te onderscheiden van houtparket, waardoor het ideaal is voor fans van houtlook en warme tegels.

Met keramische tegels in parketlook beschik je dus over al het onderhoudsgemak van een keramische tegel, maar toch geniet je van de gezelligheid van hout. Lees snel verder en ontdek welke soorten wij zoal aanbieden.

Waarom kiezen voor keramische tegels in parketlook?

Keramische tegels in parketlook kan u voor alle doeleinden inzetten

Keramische tegels in parketlook zijn beschikbaar in een gigantisch aanbod van motieven, waaronder, eik, berk, kers en tropisch hardhout. Door reliëfs en structuren in de tegel te verwerken bij het productieproces, krijgen ze een feilloos, authentiek karakter.

Bovendien is imitatieparket bruikbaar op plaatsen waar houtparket dat niet is. Het is een duidelijke trend om deze tegels ook buiten in te zetten: ze vormen een perfect alternatief voor bankirai, padouk en teak. Ze zijn duurzaam, vorstbestendig en hebben een anti-slip-oppervlak. Keramische tegels in parketlook zijn ook niet onderhevig aan natuurlijke elementen: u bespeurt minieme groenaanslag en ervaart geen verkleuring door UV-licht.

Keramisch parket wordt ook steeds meer aangewend voor luxueuze doeleinden, zoals voor welnesscentra en zwembaden. Dankzij de hoge slijt- en krasbestendigheid zie je deze look ook steeds meer terug in handelszaken of instellingen waarbij de vloer intensief belopen wordt. Hout wordt geassocieerd met huiselijkheid en gezelligheid, waardoor het een extra troef voor elke ruimte vormt.

Keramische tegels in parketlook zijn makkelijker te onderhouden dan

Een ongelukje is snel gebeurd… de ongevoeligheid voor vlekken van vetten en zuren zijn dan vaak ook een doorslaggevende factor in het kiezen voor keramische tegels met een parketlook. Impregneren, schuren, waxen, oliën of andere nabehandelingen zijn dus absoluut niet nodig, wat niet alleen een voordeel op vlak van tijd biedt, maar ook op financieel vlak: dergelijke behandelingen zijn immers omslachtig en duur. Het volstaat de tegels schoon te maken met een neutrale allesreiniger.

Keramische tegels in parketlook kunnen eenvoudig en efficiënt geplaatst worden

De tegels zijn toepasbaar in elke ruimte binnen- en buitenshuis: zelfs in de keuken en badkamer. Keramiek is een goede geleider, die in tegenstelling tot hout beter isoleert en dus ecologisch en aangenaam aanvoelt in combinatie met vloerverwarming. Bovendien krijgt u geen last voor barsten, scheuren of uitzetting.

Soorten keramische tegels met parketlook

Het aanbod in keramische tegels met parketlook neemt voortdurend toe. U kan kiezen voor verschillende houtmotieven en formaten beschikbaar. De meest populaire formaten bestaan uit een lengte van 90 centimeter en een breedte van 15, 22 of 60 centimeter. Die kunnen in allerlei patronen geplaatst worden, zoals een visgraat- of halfsteenverband. U kan ze ook combineren met vierkante tegels voor een bijzonder effect.

Wij bieden tal van keramische tegels met parketlook aan. Hieronder vindt u een greep uit het aanbod.

Listone Giordano

Bij Listone Giordano vindt u uw gading als u houdt van een vloer met een uniek verhaal. De Classica-collectie toont oude, houten vloeren die volgens de traditionele ‘ancienne’ plaatsingsmethode tot leven worden gebracht. Ambachtelijke vloeren staan centraal, net zoals samenwerkingen met Italiaanse designers die de esthetische idealen aanscherpen met ultramoderne interpretaties.

Marazzi

Ook Marazzi heeft een collectie van keramische tegels met parketlook die tegemoetkomt aan de fans van parket of laminaat, die zeker het ontdekken waard is.

Pergo

Pergo biedt talloze imitaties van houtsoorten aan, op basis van een gradatiesysteem waarbij u makkelijk de vloer vindt die bij u past. De natuurlijke nerfstructuur en authentieke look en feel wordt benadrukt, zodat de natuurlijke uitstraling van hout volledig tot zijn recht komt.

Contacteer ons gerust voor meer informatie, wij helpen u met veel plezier.

Geïnteresseerd in keramische tegels met parketlook? In onze toonzaal kan u een ruim aanbod vinden.

 Bekijk de toonzaal