Keramiekmerk in de kijker: Inalco

Wie is Inalco tegels?

Inalco is een gespecialiseerde leverancier van keramische tegels en levert diensten voor de sectoren bouw, architectuur en interieurdesign. Inalco baseert haar bedrijfsfilosofie op vier pijlers: innovatie, kwaliteit, service en een milieu engagement. De missie van Inalco is een naam te vestigen als wereldleider in de keramische tegel sector, meer bepaald naar product, vooruitgang en service vernieuwing. Inalco tegels wil de klant de grootste voordelen bieden en de hoogste toegevoegde waarde.

inalco tegels

Wat maakt het onderscheid tussen Inalco en andere tegelmerken?

De tegels van Inalco zijn creatief en brengen baanbrekende innovaties. Geinspireerd door mooie materialen helpen de collecties van Inalco het creeren van rustgevende elementen. Bijvoorbeeld door neutrale kleuren tot leven te brengen in woonruimtes die de sleutel verstrekken tot het nieuwe moderne leven. De Inalco tegels onderscheiden zich door de weerspiegeling van rijkdom in combinatie met de elegantie van de laatste trends in interieur design. Ze gaan zelfs verder door zelf nieuwe trends te lanceren.

Inalco tegels specialiseert zich in grote formaten en keramische platen. Deze platen, met een dikte van 6mm tot 12 mm, zijn ontwikkeld voor diverse toepassingen in maatwerk van wanden, vloeren, allerhande tabletten, …

inalco tegels

Innovatie bij Inalco Tegels: IPLUS printen

In 2005 was Inalco het eerste bedrijf ter wereld dat een digitaal decoratiesysteem ontwikkelde & implementeerde voor keramische tegels, genaamd IPLUS.

IPLUS Digital Technology is gebaseerd op CMYK inkt printtechnieken, traditioneel gebruikt in de grafische sector. Zo kan met IPLUS allerhande designs gedrukt worden op het tegeloppervlak. De voordelen hiervan zijn:

  • ervoor ongeziene patronen
  • printen over het ganse oppervlak van de tegel
  • tegels met een meer natuurlijk uitzicht
  • innovatief en duurzaam

inalco tegels

Groot formaat tegels: groter en groter!

Inalco beseft dat de toekomst van keramische tegels meer en meer evolueert naar zo weinig & zo dun mogelijke groeven. Daarom innoveerden ze met steeds grotere tegelformaten.

Ze waren een van de eerste die een 80x80cm tegel produceerden, en later ook de 100x100cm. Tegenwoordig produceren ze met de Slimmker porselein extra grote formaten van 150x300cm en 100x250cm. Deze met een dikte van 6mm.

De dikkere versie van 12mm in formaat 150x320cm is van hun reeks ITOPKER. Deze kunnen gebruikt worden als werkbladen in de keuken dankzij hun formaat. Deze platen zijn te verkrijgen in meer dan 40 afwerkingen: natuurlijk, gestructureerd, gepolijst,... Er zijn enorm veel voordelen aan deze reeks verbonden:

  • zeer bestendig tegen krassen en schreven
  • resistent tegen koude en hitte
  • impact resistent
  • hygiënisch wegens het niet poreuze materiaal
  • resistent tegen ultraviolet licht, waardoor het geen kleur verliest
  • gemakkelijk in onderhoud - zonder de nood van extra producten

Geïnteresseerd in Inalco tegels? In onze toonzaal kan u een ruim aanbod vinden.

Bekijk de toonzaal Contacteer ons

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan een van onderstaande artikels:

Groot Formaat Tegels

groot-formaat-tegels

Tegenwoordig wordt 60 bij 60 centimeter de norm, maar zijn zelfs tegels in een nog groter formaat beschikbaar.

Lees het artikel >>

Het Ideale Keukenblad

keukenblad

Het perfecte keukenblad doet meer dan enkel er goed uitzien – ze moet ook passen binnen je levensstijl.

Lees het artikel >>

Vloertegels in je Badkamer

vloertegels badkamer

Wanneer u op zoek bent naar vloertegels in de badkamer, zijn keramische tegels een uitstekende keuze.

Lees het artikel >>