GROOT FORMAAT TEGELS

groot formaat tegel marazzi

De laatste jaren werden grootformaattegels steeds meer populair. Vroeger waren kleine formaten de standaard: een vloertegel was verkrijgbaar in 15 bij 15 centimeter tot 30 bij 30. Tegenwoordig wordt 60 bij 60 centimeter de norm, maar zijn zelfs tegels in een nog groter formaat beschikbaar. Grootformaattegels van 80 bij 80 centimeter zijn niet langer een uitzondering en als u dit wenst, kunnen ze zelfs nog groter gemaakt worden. Wij bieden onder meer formaten van 1,20 x 1,20 meter, 0,80 x 1,80 meter en zelfs 3,50 x 1,60 meter. Doordat XXL-tegels zo goed als altijd gerectificeerd worden, kunnen met een minimale strakke voeg van 2 millimeter geplaatst worden.

Een ander voordeel aan grootformaattegels is dat ze populaire vloersoorten, zoals natuursteen, perfect kunnen imiteren. Dat biedt alle voordelen van keramische tegels, zonder de typische nadelen van natuursteen zoals verkleuren, vlekken en snellere sporen van slijtage.

Waarom kiezen voor grootformaattegels?

Grootformaattegels creëren een prachtig ruimtelijk effect

Bij een terras met grote tegels worden het aantal voegen tussen tegels tot een minimum beperkt. Daardoor krijgt uw vloer een harmonieuze, minimalistische uitstraling. In tegenstelling tot gewone tegels, geeft dit dus een imposant ruimtelijk effect.

XXL-tegels geven uw vloer ook een strakke uitstraling, wat zich perfect leent wanneer u een rustig geheel wil creëren in uw ruimte.

Grootformaattegels bieden een uitzicht met minder voegen

Bij grote tegels hoeft u minder te voegen, omdat er uiteraard minder tegels zijn om te leggen. Doordat er minder voegen zijn, kan vuil zich ook minder makkelijk tussen de tegels ophopen. Dat is uiteraard een groot voordeel bij het onderhoud van uw vloer: het schoonmaken van grootformaattegels is een stuk eenvoudiger dan bij een vloer met kleinere tegels.

Grootformaattegels zijn makkelijk te onderhouden

Grootformaattegels zijn een lang leven beschoren. Doordat ze veel langer meegaan dan andere vloerbedekkingen, zijn ze op lange termijn een pak goedkoper.

XXL-tegels zijn ook bijzonder hygiënisch. Ze zijn onbrandbaar en houden geen bacteriën, allergenen of geuren vast. Daardoor is het de ideale keuze wanneer u op zoek bent naar een duurzame vloer met een minimum aan schoonmaakwerk

Soorten grootformaattegels

Grote tegels zijn verkrijgbaar in een aantal standaardformaten, die variëren van 60 x 40 tot 100 x 100 centimeren. Wij bieden zelfs formaten aan  van 1,20 x 1,20 meter, 0,80 x 1,80 meter, tot 3,50 x 1,60 meter. Hierbij zijn dus zowel vierkante als rechthoekige vormen mogelijk.

Daarbij kan u ook nog eens kiezen voor betontegels, keramische tegels, natuursteen of tegels gemaakt van een samengesteld materiaal (composiet). XXL-tegels zijn dus verkrijgbaar in elke stijl!

Inalco

Houdt u niet van tegelvoegen? Geen probleem, want met  verschillende collecties van Inalco kiest u voor extra grote tegels, waarbij de voegen tot een minimum beperkt worden. U kan dus zeker kiezen voor een imposante tegel die volledig bij uw smaak aanleunt.

Marazzi Grande

Hieronder kan u ook enkele interieurs ontdekken die gebruik maken van de grootformaat tegels van Marazzi - de Grande series.

keramiek-tegels-Marazzi


Geïnteresseerd in groot formaat tegels? In onze toonzaal kan u een ruim aanbod vinden.

Bekijk de toonzaal Contacteer ons

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan een van onderstaande artikels:

Keramiek Op Maat

Keramiek op maat

In ons atelier verzagen we keramische platen van 1 meter op 3 meter zodat u kan kiezen voor prachtige realisaties op maat.

Lees het artikel >>

Dunne Keramische Tegels

Dunne Keramische Tegels

Dunne keramische tegels hebben een dikte van 3,5 tot 6 millimeter.

Lees het artikel >>

Tegels Woonkamer

Tegels Woonkamer

Keramische tegels bieden tal van voordelen: ze zijn makkelijk te onderhouden, passen in elke ruimte en voor elke smaak.

Lees het artikel >>