DUNNE KERAMISCHE TEGELS

dunne keramische tegels cotto d'este

Dunne keramische tegels hebben een dikte van 3,5 tot 6 millimeter. Dunne keramische platen kunnen we in vele formaten leveren en plaatsen: van 50 x 50 centimeter tot grootformaattegels in 320 x 150 centimeters. Hierdoor kunnen we de tegels volledig op maat verzagen en kleine passtukken vermijden.

Dunne keramische tegels zijn vooral populair bij renovaties, omdat de geringe dikte de mogelijkheid biedt om tegel-op-tegel te vloeren. Daarnaast bieden ze hetzelfde onderhoudsgemak als andere keramische tegels.

Waarom kiezen voor dunne keramische tegels?

Dunne keramische tegels zijn perfect voor elke renovatie

Dunne keramische tegels zijn perfect voor de renovatie van woningen, zonder veel hoogte- of dikteverschil te plaatsen op de bestaande betegeling. Dankzij de geringe dikte kan u tegen-op-tegel vloeren zonder uw vloerniveau drastisch te verhogen. Denk ook aan de hoeveelheid stof die doorgaans voorkomt bij verbouwingen: met renovatietegels kan u de vloer vernieuwen zonder stof en zorgen.

De productie van de tegels gebeuren in het standaardformaat van 100 x 300 cm. Na de versnijding in de fabriek is dit product onder meer leverbaar in 100 x 100 cm, 50 x 150 cm, 50 x 100 cm. Ook enkele parketimitaties zijn beschikbaar.

dunne keramische tegels

Dunne keramische tegels kunnen snel aangebracht worden

Dunne keramische tegels zijn licht en voornamelijk verkrijgbaar in een groot formaat, waardoor ze snel aan te brengen zijn. Door de geringe dikte hoeven eventueel aanwezige ramen, deuren of stopcontacten ook niet aangepast te worden wanneer de tegels op het bestaande tegelwerk worden aangebracht. Ze worden vaak toegepast in de keuken, voor werkbladen en spatwanden, maar ook om oude trappen te bekleden zijn deze tegels erg geschikt.

dunne keramische tegels

Dunne keramische tegels zijn de ideale oplossing voor wie kosten wil besparen

Het voordeel van dunne keramische tegels is dat ze op de bestaande vloer- en wandbekledingen kunnen geplaatst worden, voor zover deze geen gebreken vertonen. Met een minimale verhoging van het bestaande niveau spaart u zo kosten uit voor uitbreken, egaliseren of het leggen van chape of cement.

dunne keramische tegels kostenbesparen

Soorten dunne keramische tegels

Modern, klassiek, retro of landelijk … Welke smaak u ook heeft, dunne keramische tegels passen in elk interieur. Ze bestaan namelijk in een groot aantal kleuren en ook in perfecte imitaties van hout, beton en natuursteen/marmer. U kunt uw badkamer, douche, toilet of keukentablet dus zeker een look in natuusteen even. U geniet van alle voordelen van keramiek, dat vlekbestendig, krasvrij, water- en hittebestendig is, zonder de beperkingen van natuursteen of hout te ervaren. Omdat keramische tegels constant zijn qua kleur, ontdekt u nooit hinderlijke kleurnuances.

Cotto d’Este Kerlite tegels

Cotto d’Este was één van de eerste merken om dunne keramische tegels in het assortiment op te nemen. De Kerlite-serie bestaat uit dunne tegels vanaf slechts 3,5 millimeter dik. Doordat de tegels versterkt zijn met glasvezel, zijn ze ook zeer sterk. U kan ook kiezen voor een dunne grootformaattegel van 300 x 100 centimeter, zodat u uw wand kan bekleden zonder veel zichtbare voegen.

Zoals ze zelf zeggen, is Kerlite het universele oppervlak voor de architectuur. Er zijn buitengewone ruimtes mogelijk dankzij de lengte van zijn grote formaten. Er zijn verschillende series Kerlite dunne keramische tegels beschikbaar (Vanity, Woodland, Cement Project,...) waar we u graag meer informatie over geven in de winkel.

Cotto d’Este Kerlite


Geïnteresseerd in dunne keramische tegels? In onze toonzaal kan u een ruim aanbod vinden.

Bekijk de toonzaal Contacteer ons

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan een van onderstaande artikels:

Groot Formaat Tegels

Groot Formaat Tegels

Tegenwoordig wordt 60 bij 60 centimeter de norm, maar zijn zelfs tegels in een nog groter formaat beschikbaar.

Lees het artikel >>

Vloertegels in je Badkamer

Vloertegels Badkamer

Wanneer u op zoek bent naar vloertegels in de badkamer, zijn keramische tegels een uitstekende keuze.

Lees het artikel >>

Het Ideale Keukenblad

Het Ideale Keukenblad

Het perfecte keukenblad doet meer dan enkel er goed uitzien – ze moet ook passen binnen je levensstijl.

Lees het artikel >>