Keramiekmerk in de kijker: Cotto d’Este

cotto d este tegels

Cotto d'Este is een gerenommeerde tegelfabrikant die een toonbeeld vormt van Italiaanse luxe. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van tegels van hoge kwaliteit en heeft een ruim gamma met zowel standaardtegels van 60x60 als grootformaattegels. Ook de dikte kan variëren van van 14 millimeter tot 2 centimeter.

cotto d este tegels

Waarom kiezen voor Cotto d’Este Tegels?

Cotto d’Este gebruikt hoogwaardig materiaal dat het mooiste resultaat oplevert

Deze tegels horen bij de top dankzij de nieuwste productietechnieken, nieuwste designs en beste grondproducten. Het bedrijf voert historisch en architecturaal onderzoek naar porseleinen vloer- en wandtegels en streeft daarbij perfectie op vlak van design na. Hun exclusieve gebruik van volle kleurpasta’s en unieke afwerkingen zorgen voor tal van opties om van de mooiste tegel te genieten: glas, antislip, luxe, mat of zijdeglans? Tijdloze uitvoeringen worden zo gecombineerd met de modernste ideeën.

cotto d este tegels

Vloer- en wandtegels van Cotto d’Este zijn sterk bestand tegen vuil

Doordat de tegels een dikte hebben van minstens 14 millimeter, drie keer worden geperst en ook nog eens langer gebakken worden - bijna dubbel zo lang als andere traditionele producten - kan Cotto d’Este een maximum aan hardheid en compactheid garanderen, waardoor de tegels enorm goed bestand zijn tegen vuil.

cotto d este tegels

Cotto d’Este staat bekend om prachtige natuursteenimitaties

Natuursteen heeft een knap, luxueus uiterlijk, maar is jammer genoeg niet bestand tegen vuil en zuren. Wil u het onderhoud beperken tot een minimum? Kies dan voor een keramische tegel met een natuursteenafwerking van Cotto d’Este. Belgische blauwsteen, aardse kleuren of juist hardsteen? Lees snel verder om de verschillende collecties te ontdekken!

cotto d este tegels

Soorten Cotto d’Este-tegels

Cotto d’Este Bluestone

Fan van Belgische blauwsteen? Deze natuursteen is erg populair in de architectuur, maar ook heel wat brozer van zijn keramische broertje. Met de Bluestone-tegels geniet u dus van hetzelfde uitzicht, zonder zorgen over de aantasting van uw vloer.

Cotto d’Este Cluny

Met deze topreeks kiest u opnieuw voor natuursteen, maar deze keer in subtiel geschakeerde, aardse tinten. En u hoeft deze tegel niet binnen te houden: dankzij de 20 millimeter dikte kan u deze prachtige natuursteen ook op je terras etaleren.

Cotto d’Este Cluny

Cotto d’Este Cador

Dit keramisch parket werd gebaseerd op verschillende houtsoorten en is met het blote oog nauwelijks te onderscheiden van echt parket. Door enorm gedetailleerd te werk te gaan en de lijnen en knoesten te imiteren, creërde Cotto d’Este een prachtige robuuste houtlook. Dankzij de Microban-technologie is ook een goede hygiëne gegarandeerd: het oppervlak is antibacterieel. Geen enkele reden om deze warme stijl dus niet snel te ontdekken.

Cotto d’Este Cador

Cotto d’Este Buxy

Deze lijn werd geïnspireerd op natuurlijke hardsteen en wordt opnieuw gekenmerkt door een oog voor detail. De opvallende minerale glans en steenlook brengt de natuurlijke charme van hardsteen tot leven, zodat er een karakteristieke uitstraling ontstaat.

Cotto d’Este Buxy

Cotto d’Este Kerlite

De Kerlite is een bijzondere tegelserie, met een dikte van slechts 3 tot 3,5 millimeter. Doordat de tegel zo dun is, kan u ze meteen op de oude tegellaag plaatsen, wat een hoop tijd en geld bespaart. Deze tegels zijn ook bijzonder geschikt voor badkamers, inloopdouches en keukenwanden, met formaten tot 100x300.

Cotto d’Este Kerlite

Heeft u vragen over tegels van Cotto d'Este? Dan kan u steeds terecht op ons contactformulier, of bij ons in de toonzaal. Bekijk ook nog enkele extra foto's in onze slider hieronder:

Geïnteresseerd in Cotto d'Este tegels? In onze toonzaal kan u een ruim aanbod vinden.

Bekijk de toonzaal Contacteer ons

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan een van onderstaande artikels:

Groot Formaat Tegels

groot-formaat-tegels

Tegenwoordig wordt 60 bij 60 centimeter de norm, maar zijn zelfs tegels in een nog groter formaat beschikbaar.

Lees het artikel >>

Het Ideale Keukenblad

keukenblad

Het perfecte keukenblad doet meer dan enkel er goed uitzien – ze moet ook passen binnen je levensstijl.

Lees het artikel >>

Vloertegels in je Badkamer

vloertegels badkamer

Wanneer u op zoek bent naar vloertegels in de badkamer, zijn keramische tegels een uitstekende keuze.

Lees het artikel >>